Nasza oferta :
Obróbka wstępna
Gotowanie
Chłodnictwo
Zmywanie
Dystrybucja posiłków
Inne
Serwis techniczny
Kontakt
ZANTEC
Al. K.E.N. 15/65
02-797 Warszawa
tel: 22 331 68 08
kom: 602 24 29 04
e-mail:
internet: www.zantec.pl
Strona główna arrow Gotowanie arrow Piece konwekcyjne
niedziela, 18 luty 2018

Piece konwekcyjne

PDF Drukuj Email

Zantec oferuje Państwu bogatą gamę pieców konwekcyjnych (z termo-obiegiem) marki Zanussi Professional, przeznaczonych dla obiektów gastronomicznych wymagających od tego rodzaju urządzeń dużej wydajności przy kompaktowych gabarytach, uniwersalności zastosowań, wysokiego poziomu automatyzacji procesów gotowania, niskiego zużycia energii i maksimum niezawodności a także oszczędnego zużycia przypraw podczas obróbki termicznej produktów żywnościowych. Piece konwekcyjne Zanussi Professional z linii FCF, zarówno w wersji elektrycznej jak i gazowej posiadają każdą z tych cech. Dostępne są w wersjach 6-cio półkowych w standardzie GN 1/1, 10-cio półkowych GN 1/1 i 2/1 oraz 20-sto półkowych GN 1/1 i 2/1.

Piece konwekcyjneSą idealne do wszystkich typów tradycyjnego gotowania w piekarnikach, pieczenia mięsa, ciast, pizzy, ryb, warzyw, grillowania, zapiekania, a także do "odświeżania" schłodzonej lub zamrożonej żywności.

Doskonale ukształtowany system cyrkulacji powietrza i wentylacji komory gwarantuje nie tylko równomierny rozkład temperatur wewnątrz komory ale także pozwala na gotowanie w tym samym czasie różnych produktów, bez ryzyka przenikania zapachów i aromatu pomiędzy produktami. Piece konwekcyjne posiadają drzwi z podwójnym przeszkleniem.

Komora robocza pieca posiada zaokrąglone narożniki bez połączeń co ułatwia jej mycie i utrzymanie w czystości. Czas rozgrzewania pieca 6-cio i 10-cio półkowego nie przekracza 6 minut zaś 20-półkowego – 4 minut. Piece FCF posiadają termostat regulowany w zakresie temperatur 30ºC - 300ºC, kontrolkę świetlną sygnalizującą pracę urządzenia i wyświetlacz temperatury w komorze, timer do ustawiania czasu gotowania do 120 minut lub do pracy w trybie ciągłym i sygnalizację dźwiękową informującą o zakończeniu nastawionego cyklu gotowania. Po upływie nastawionego czasu gotowania grzanie i wentylator zostają automatycznie wyłączone. Piece mogą pracować w cyklach konwekcyjnych z włączonym nawilżaniem lub bez. Wilgotność w komorze pieca konwekcyjnego FCF można regulować wybierając jeden z 5 poziomów wilgotności pokazanych na panelu sterującym pieca. System funkcjonuje na zasadzie wtrysku wody do komory pieca, w ciągu kilku sekund, w każdej minucie cyklu gotowania. Piece posiadają cykl szybkiego schładzania komory (powietrzem). Modele gazowe posiadają otwarte palniki zabezpieczone przed zanikiem płomienia, zapłon palnika głównego odbywa się za pośrednictwem kontrolnego płomienia pilotującego, ten zaś odpalany jest piezoelektrycznie. Modele gazowe dostarczane są standardowo z dyszami umożliwiającym zasilanie zarówno gazem miejskim jak i płynnym LPG.Piece konwekcyjne

Jak uczy doświadczenie piece konwekcyjne mogą w  wielu przypadkach stanowić bardzo atrakcyjną cenowo alternatywę dla modnych pieców konwekcyjno-parowych, które często nie są w pełni wykorzystywane przez prowadzących działalność w branży gastronomicznej.

 

 [ Zobacz produkty Electrolux ]Zobacz produkty Zanussi

 

Zantec to technika dla nowoczesnej gastronomii.

 
ZANTEC - Technika dla Nowoczesnej Gastronomii layout by: RedInfo
Copyright by ZANTEC (c) 2006. Wszelkie Prawa Zastrzeżone.
układ strony | Wiadomości | promocje | serwis techniczny | kontakt