Nasza oferta :
Obróbka wstępna
Gotowanie
Chłodnictwo
Zmywanie
Dystrybucja posiłków
Inne
Serwis techniczny
Kontakt
ZANTEC
Al. K.E.N. 15/65
02-797 Warszawa
tel: 22 331 68 08
kom: 602 24 29 04
e-mail:
internet: www.zantec.pl
Strona główna arrow Gotowanie arrow Urządzenia uzupełniające
wtorek, 14 sierpień 2018

Urządzenia uzupełniające

PDF Drukuj Email

W uzupełnieniu oferty urządzeń grzewczych firmy Zantec, prezentujemy następujące, dodatkowe wyposażenie kuchenne.

Taboret gazowyTaborety gazowe Zanussi Professional jedno i dwupalnikowe o mocach (gaz) odpowiednio 11,5kW i 7,5+3,5kW. Taboret jednopalnikowy jest przeznaczony do ustawiania na podłodze, na regulowanych nogach ze stali nierdzewnej, natomiast dwupalnikowy mający gumowe nóżki, do ustawiania na stole. Są wykonane z satynowanej stali nierdzewnej, a taboret jednopalnikowy, posiada wytrzymały, żeliwny ruszt powlekany emalią. Konstrukcja rusztu tego taboretu umożliwia stosowanie garnków o średnicy do 60 cm, bez wpływu na funkcjonowanie palnika. Posiada także wyjmowaną tacę ociekową z emaliowanej stali. Żeliwne palniki są przystosowane do pracy z każdym rodzajem gazu.

Salamander opuszcznySalamandry elektryczne z opuszczaną górą marki Zanussi Professional mają moce 2 i 4 kW (zasilanie jednofazowe). Są wykonane ze stali nierdzewnej AISI 304. Element grzewczy znajdujący się w opuszczanej płycie górnej, może być zbliżany lub oddalany od zapiekanych lub grillowanych potraw, w zależności od potrzeb. Model salamandra o mocy 4 kW ma dwa elementy grzewcze sterowane niezależnie, co daje dwie strefy grzewcze z różnymi temperaturami. Dla ułatwienia czyszczenia urządzenia, salamandry posiadają wyjmowane ruszty i pojemniki na wytopiony tłuszcz.

OpiekaczOpiekacze gazowe i elektryczne Zanussi Professional mają moce (gaz) 7,5 kW i (el) 6kW. Są wykonane ze stali nierdzewnej AISI 304, z emaliowaną komorą grzewczą, do której mieszczą się tace lub pojemniki w wymiarach 530x375 mm. Źródło energii cieplnej znajduje się nad komorą opiekacza . Pantograf umożliwia zbliżanie lub oddalanie opiekanych produktów od źródła ciepła. W modelu gazowym, emisja ciepła odbywa się przez ceramiczne płytki rozgrzane, do bardzo wysokiej temperatury (800º-900ºC), przez palnik gazowy ze stabilizowanym płomieniem. Zapłon jest piezoelektryczny. Palnik posiada urządzenie odcinające dopływ gazu gdy dojdzie do przypadkowego zgaszenia płomienia. Opiekacz elektryczny emituje energię cieplną z dwóch, niezależnie sterowanych elementów grzewczych umiejscowionych nad komorą, co pozwala uzyskać 2 strefy grzewcze, o różnych temperaturach. Opiekacze posiadają wyjmowany ruszt ze stali powlekanej warstwą chromu oraz pojemnik na wytopiony tłuszcz, który znajduje się poza (pod) komorą grzewczą.

 [ Zobacz produkty Electrolux ] 

Zantec to technika dla nowoczesnej gastronomii.

 
ZANTEC - Technika dla Nowoczesnej Gastronomii layout by: RedInfo
Copyright by ZANTEC (c) 2006. Wszelkie Prawa Zastrzeżone.
układ strony | Wiadomości | promocje | serwis techniczny | kontakt