Nasza oferta :
Obróbka wstępna
Gotowanie
Chłodnictwo
Zmywanie
Dystrybucja posiłków
Inne
Serwis techniczny
Kontakt
ZANTEC
Al. K.E.N. 15/65
02-797 Warszawa
tel: 22 331 68 08
kom: 602 24 29 04
e-mail:
internet: www.zantec.pl
Strona główna arrow Chłodnictwo arrow Kostkarki i łuskarki do lodu
środa, 23 maj 2018

Kostkarki i łuskarki do lodu

PDF Drukuj Email

Zantec oferuje Państwu nowoczesne kostkarki i łuskarki do lodu marki Electrolux. Gama kostkarek i łuskarek obejmuje zarówno modele chłodzone powietrzem jak i wodą. Zróżnicowane wydajności pozwalają Państwu na wybór maszyny dostosowanej do Waszych indywidualnych potrzeb. Wydajności kostkarek Electrolux wynoszą 21kg/dobę, 24kg/dobę, 28kg/dobę, 33kg/dobę, 42kg/dobę, 46kg/dobę,  65kg/dobę, 80kg/dobę, 90kg/dobę, 130kg/dobę, 140kg/dobę, 200kg/dobę. Urządzenia te są z wielkim powodzeniem stosowane w całej Europie, w takich obiektach gastronomicznych jak bary, restauracje, hotele, dyskoteki a także w obiektach służby zdrowia.thumb_al730521.jpg

Metoda produkcji kostek lodu w kostkarkach Electrolux, polega na natrysku warstw, co gwarantuje wytwarzanie kostek o kompaktowych wymiarach, czystych z higienicznego punktu widzenia i trudno topliwych. W urządzeniach stosowany jest czynnik chłodniczy R404a. Są wykonane z wykorzystaniem wysoko zaawansowanych technologii, z gatunkowych materiałów (klapa zamykająca z tworzywa, panele górny i boczne za stali nierdzewnej AISI 304 (lub z ABS). Posiadają metalowe dysze natryskowe, które można łatwo zdemontować do czyszczenia, aby zapobiec odkładaniu się kamienia kotłowego.

Kostkarki do loduW przypadku łuskarek do lodu, w modelach chłodzonych powietrzem lub wodą, klasy wydajności są następujące: 90kg/dobę, 150kg/dobę, 250kg/dobę i 500kg/dobę. Metoda zastosowana do produkcji lodu w łuskarkach Electrolux polega na kruszeniu wytworzonego lodu, co w efekcie końcowym daje dobrze rozdrobniony lód, czysty z higienicznego punktu widzenia i trudno topliwy. Kompaktowe rozmiary urządzeń umożliwiają stosowanie ich nawet tam gdzie brak wolnej przestrzeni stanowi istotny problem.
Zastosowany czynnik chłodniczy - R404a.

Zobacz produkty Electrolux

Zantec to technika dla nowoczesnej gastronomii.

 
ZANTEC - Technika dla Nowoczesnej Gastronomii layout by: RedInfo
Copyright by ZANTEC (c) 2006. Wszelkie Prawa Zastrzeżone.
układ strony | Wiadomości | promocje | serwis techniczny | kontakt