Nasza oferta :
Obróbka wstępna
Gotowanie
Chłodnictwo
Zmywanie
Dystrybucja posiłków
Inne
Serwis techniczny
Kontakt
ZANTEC
Al. K.E.N. 15/65
02-797 Warszawa
tel: 22 331 68 08
kom: 602 24 29 04
e-mail:
internet: www.zantec.pl
Strona główna arrow Gotowanie arrow Piece konwekcyjno-parowe
wtorek, 14 sierpień 2018

Piece konwekcyjno-parowe

PDF Drukuj Email

Zantec ofertuje pełną gamę nowoczesnych pieców konwekcyjno-parowych marek ElectroluxZanussi Professional z linii easyLine zarówno w wersjach elektrycznych jak i gazowych, z 6-cioma, 10 i 20 półkami, w standardach GN 1/1 i GN 2/1.

thumb_237000.jpgPiece Zanussi są wyposażone w 3 rodzaje paneli sterujących dla klas : "easyPLUS", "easySTEAM" i "easySTEAM PLUS", czyli dla wersji prostszych i programowalnych - w pełni zelektronizowanych. Dzięki temu każdy z Państwa może wybrać taką wersję pieca, która będzie dostosowana do Waszych rzeczywistych potrzeb.

W ofercie znajdują się również kompletne zestawy bankietowe, z odpowiednimi stelażami do talerzy, pokrowcami termicznymi i systemem wózków do rozładunku i transportu serwowanych potraw. Modele Zanussi Professional easyLine, z  załadunkiem wzdłużnym pojemników GN (krótszym bokiem do wewnątrz), są wyposażone w platynowe sondy do precyzyjnego pomiaru temperatury wewnątrz produktu ( z 6-cioma czujnikami temperatury w piecach easySTEAM PLUS).

Cykle gotowania:

  • cykl gorącego powietrza (konwekcyjny) – maks. temp. 300°C,
  • cykl gotowania w parze – zakres temp. 30°C – 130°C,
  • cykl mieszany (konwekcyjno-parowy) – maks. temp. 250°C.

Ponadto piece Zanussi posiadają funkcje gotowania w parze niskotemperaturowej, regeneracji potraw, cook & hold, funkcję delikatnego gotowania z ½ prędkości wentylatora, funkcję gotowania z ECO-DELTĄ, czyli przy zachowaniu stałej róznicy temperatury w komorze pieca i wewnątrz potrawy. Ponadto wybrane modele posiadają 20 fabrycznie zaprogramowanych receptur kulinarnych oraz możliwość wprowadzenia 100 receptur własnych (6 automatycznych faz gotowania), automatyczne, lub półautomatyczne systemy mycia komory pieca.thumb_237005.jpg

Piece konwekcyjno-parowe Zanussi Professional posiadają także super-precyzyjne, elektroniczne sterowanie naparowaniem w systemie Lambda, lub By-pass. Wszystkie modele  posiadają w standarcie funkcję HACCP pozwalającą rejestrować parametry gotowania (do tego celu konieczna jest opcjonalna drukarka, lub sieć komputerowa PC).

Ponadto Zantec oferuje wszystkie niezbędne akcesoria do pieców takie jak podstawy, zmiękczacze wody, gastro-pojemniki etc, a także urządzenia towarzyszące jak np. szybkoschładzarki Zanussi, dostosowane wymiarowo do pieców, umożliwiające pracę w systemie cook&chill i łatwy przeładunek potraw z jednego urządzenia do drugiego. W zakresie pieców konwekcyjno-parowych, Zantec oferuje Państwu najlepszą relację pomiędzy ceną a jakością urządzenia, jaka jest dostępna na rynku.

Zobacz produkty Electrolux

 [ Zobacz produkty Zanussi ]

 

Zantec to technika dla nowoczesnej gastronomii.

 
ZANTEC - Technika dla Nowoczesnej Gastronomii layout by: RedInfo
Copyright by ZANTEC (c) 2006. Wszelkie Prawa Zastrzeżone.
układ strony | Wiadomości | promocje | serwis techniczny | kontakt