Nasza oferta :
Obróbka wstępna
Gotowanie
Chłodnictwo
Zmywanie
Dystrybucja posiłków
Inne
Serwis techniczny
Kontakt
ZANTEC
Al. K.E.N. 15/65
02-797 Warszawa
tel: 22 331 68 08
kom: 602 24 29 04
e-mail:
internet: www.zantec.pl
Strona główna arrow Gotowanie arrow Kompaktowe urządzenia grzewcze Dito-Electrolux
niedziela, 18 luty 2018

Kompaktowe urządzenia grzewcze Dito-Electrolux

PDF Drukuj Email

Zantec proponuje Państwu doskonałą linię niezawodnych urządzeń grzewczych Libero marki Dito-Electrolux. Podstawową cechą tej linii jest jej uniwersalność, czyli możliwość szybkiego i łatwego przygotowania posiłków, na bardzo niewielkiej przestrzeni. Urządzenia przeznaczone są do użytkowania profesjonalnego i służą do przygotowania wszystkich dań które, wymagają gotowania, smażenia gillowania i chłodzenia. Są zasilane prądem jednofazowym. Wystarczy więc włożyć wtyczkę do gniazdka i rozpocząć gotowanie (Plug&Cook). Urządzenia są lekkie i przenośne. Dzięki temu, że mogą być ustawiane na stołach, blatach roboczych lub na specjalnych, mobilnych Libero stanowiskach, mogą być stosowane praktycznie wszędzie. Są też idealne do pokazowego gotowania w obecności konsumenta. Po przygotowaniu posiłków, można je schować i wykorzystać zwolnioną przestrzeń do innych celów. Konfiguracja urządzeń zależy od Państwa potrzeb.

WOK indukcyjnyW skład linii Libero wchodzą jedno i dwupolowe kuchenki indukcyjne oraz WOK-i indukcyjne. WOK może służyć nie tylko do przygotowania dań kuchni azjatyckiej, ale także do makaronów, zup i jajecznic. Obudowa tych urządzeń wykonana jest ze stali nierdzewnej AISI 304, a elementy ceramiczne z odpornego na uderzenia, wytrzymałego Ceran®-u. Kuchenki posiadają niezależne sterowanie strefami grzewczymi, emitującymi fale magnetyczne oraz cyfrowy wyświetlacz mocy grzania (skala od 1 do 9). Technologia indukcyjna pozwala zaoszczędzić energię elektryczną i obniżyć koszty z tym związane nawet o 60% (w porównaniu do klasycznych kuchenek elektrycznych). Efekt ten uzyskiwany jest dzięki automatycznej detekcji garnka/patelni przez pole grzewcze i braku emisji energii cieplnej do otoczenia. Indukcja jest technologią bardzo szybką a rozpoczęcie gotowania jest praktycznie natychmiastowe. Urządzenia te bardzo łatwo Dito kuchenka ceramicznautrzymać w czystości dzięki zaokrąglonym krawędziom i gładkim powierzchniom. Pomimo małych gabarytów ich wydajności są zaskakująco duże. Przykładowo, kuchenka indukcyjna pozwala przygotować 34 omlety/godz., 110 plastrów bekonu/godz., 80-90 jaj sadzonych/godz., 80 parówek/godz., natomiast WOK - 60 porcji dań azjatyckich/godz. z gotowanego mięsa i warzyw lub 36 porcji/godz. z produktów świeżych, 30 porcji smażonych w oleju krewetek (tempura)/ godz., 90-100 szt. mini spring rollsów/godz. lub 15 porcji smażonego ryżu wstępnie podgotowanego i zmieszanego z gotowanym mięsem i rybą. Do smażenia w WOK-u najlepiej używać patelni wykonanej ze stali niskowęglowej (miękkiej) lub specjalnej, przeznaczonej dla urządzeń indukcyjnych, najlepiej o średnicy ok. 30 cm.

Dito płyta grillowa gładkaW skład linii Libero wchodzą też tradycyjne, dwupolowe kuchenki ceramiczne na podczerwień z podwójnymi spiralami w każdej strefie grzewczej, z precyzyjną kontrolą temperatury. Ponadto, płyta grillowa gładka, bezpośredniego smażenia, idealna do grillowania warzyw, mięsa, serów, jaj i wielu innych produktów. Wykonana jest, podobnie jak wszystkie urządzenia z tej linii, ze stali nierdzewnej AISI 304. Płyta smażenia jest uszczelniona (dla ochrony elementów elektrycznych) i powlekana warstwą chromu co powoduje, że produkty nie przywierają podczas grillowania. Maksymalna temperatura 250ºC. Pod płytą roboczą wbudowana jest szuflada ociekowa. Przykładowe wydajności – 90 hamburgerów/godz., 140 grillowanych cukinii/godz.,70 szt steków/godz., 120 parówek wieprzowych/godz., 120 plastrów ananasa. Innymi urządzeniami tej linii są profesjonalne pojedyncze i podwójne grille kontaktowe z żeliwnymi, nieprzywierającymi powierzchniami grzewczymi (gładkimi lub ryflowanymi) o mocach 1,6, 2, 3,1kW.

Dito grill kontaktowyWszystkie przedstawione powyżej urządzenia posiadają regulowane nóżki umożliwiające ich wypoziomowanie i mogą być ustawione na przykład, w specjalnych, mobilnych Libero stanowiskach, które mają wymiary umożliwiające ustawienie dowolnych 3 urządzeń grzewczych Libero (przedstawionych powyżej). Dzięki obrotowym kółkom lekkiej konstrukcji, stanowiska są bardzo mobilne. Nie wymagają dodatkowej wentylacji gdyż posiadają wbudowany system wentylacyjny, który wyciąga zapachy i parę z urządzeń ustawionych na stanowisku. System wentylacyjny posiada wbudowane 2 filtry : mechaniczny i zeolityczny, który podlega regeneracji w piekarniku, w temperaturze 200ºC, przez 1 godzinę.

Uzupełnieniem powyższej oferty jest rewelacyjny, profesjonalny, kompaktowy piec konwekcyjno-parowy ("mini"). Podobnie jak inne urządzenia z tej linii zasilany jest prądem jednofazowym. Nie wymaga stałego przyłącza wodnego lub podłączenia do kanalizacji. Można go łatwo przenosić. Komora wewnętrzna wykonana jest ze stali nierdzewnej . Wentylator wspomagający cyrkulację powietrza w komorze umożliwia gotowanie konwekcyjne przy równomiernym rozkładzie temperatur wewnątrz całej komory nawet przy niskich temperaturach. Połączenie pary z konwekcją wytwarza wilgotne środowisko, które redukuje kurczenie się masy gotowanych produktów, przy jednoczesnym brązowieniu mięsa. Piec umożliwia gotowanie na 4 sposoby : w niskotemperaturowej parze, w maksymalnej parze, konwekcyjne i mieszane – parowo-konwekcyjne. Do gotowania, piec posiada 3 poziomy półek na pojemniki GN1/2 o głębokości 40 mm a do celów Dito piecpiekarniczych - 5 poziomów półek. Komplet pojemników GN, rusztów i teflonowanych aluminiowych Dito stanowiskotac piekarniczych, znajduje się w wyposażeniu pieca. Cechuje go zredukowane zapotrzebowanie na energię elektryczną ze względu na krótkie czasy cykli gotowani. Przykładowo : pieczona wieprzowina (1kg), cykl mieszany w ciągu 60-65 minut, filety wieprzowe w cieście (1,2 kg), cykl konwekcyjny przez 30-40 minut, steki z łososia w folii (1,2 kg), cykl maks. pary przez 15-20 minut, zapiekany kalafior z ziemniakami (2,5 kg), cykl mieszany przez 25-30 minut, ryba w sosie kremowym (1,5 kg), cykl w niskotemperaturowej parze 25-35 minut.

[ Zobacz produkty Dito-Electrolux ]

Zantec to technika dla nowoczesnej gastronomii.

 
ZANTEC - Technika dla Nowoczesnej Gastronomii layout by: RedInfo
Copyright by ZANTEC (c) 2006. Wszelkie Prawa Zastrzeżone.
układ strony | Wiadomości | promocje | serwis techniczny | kontakt