Nasza oferta :
Obróbka wstępna
Gotowanie
Chłodnictwo
Zmywanie
Dystrybucja posiłków
Inne
Serwis techniczny
Kontakt
ZANTEC
Al. K.E.N. 15/65
02-797 Warszawa
tel: 22 331 68 08
kom: 602 24 29 04
e-mail:
internet: www.zantec.pl
Strona główna arrow Wiadomości arrow Piec konwekcyjno-parowy Zanussi Professional.
niedziela, 22 lipiec 2018
 

Piec konwekcyjno-parowy Zanussi Professional.

PDF Drukuj Email

Centrum Szkoleń i Konferencji Geovita w Jadwisinie, firma Żółtowski-Catering z Józefowa, Przedsiębiorstwo Państwowe Porty Lotnicze w Warszawie i luksusowy Hotel Kozi Gród w Pomlewie k/Kościerzyny,  wybrały piec konwekcyjno-parowy Zanussi Professional 10 GN 1/1.

Elektryczny piec konwekcyjno-parowy 10-cio półkowy GN 1/1,
marka : Zanussi Professional,  kod produktu : 240314.

FUNKCJE:

  • cykl konwekcyjny – pieczenie w gorącym powietrzu – maks. temp. 300ºC,
  • cykl gotowania w parze - maks. temp 100ºC,
  • cykl gotowania w parze niskotemperaturowej,
  • cykl konwekcyjno-parowy – gotowanie w gorącym powietrzu z parą - maks. temp 250ºC,
  • cykl delikatnego gotowania (oszczędnego) ze zredukowaną mocą i prędkością wentylatora,
  • cykl „cook&hold” – pieczenie dużych porcji mięsa z minimalizacją ubytku masy,
  • cykl gotowania z sondą do pomiaru temperatury wewnątrz produktu,
  • cykl gotowania w 2 krokach (fazach) automatyczne następujących po sobie,
  • cykl regeneracji potraw.

WYPOSAŻENIE STANDARDOWE :

wbudowana wytwornica pary z zbrojonymi elementami grzewczymi i elektroniczną kontrolą
poziomu wody w wytwornicy pary, automatyczny spust wody z wytwornicy, elektroniczny
wyświetlacz temperatury, czasu pracy i temperatury sondy (wewnątrz produktu), termo-
statyczna regulacja temperatury (do 300stC), platynowa sonda dla precyzyjnego pomiaru
temperatury wewnątrz produktu, funkcja szybkiego schładzania komory pieca z
wykorzystaniem powietrza i wody, chroniony patentem system wentylacyjny komory
pieca w kształcie trapezu dla uzyskania równomiernego rozkładu temperatury wewnątrz
całej komory, elektroniczny system kontroli naparowania Eco-Logic, system oszczędnego
zużycia energii i wody
, podwójnie przeszklone drzwi, łatwo rozszczepialne do czyszczenia,
dwustopniowy system bezpiecznego otwierania drzwi zapobiegający uderzeniu pary w
w twarz osoby obsługującej piec, oświetlenie komory, półautomatyczny cykl mycia komory,
klasa szczelności pieca (odporności na przenikanie wilgoci) - IPX5 (najwyższa)
Wymiary zewnętrzne - szer.890xgł.900xwys.970mm
Waga netto -136 kg,
Moc zainstalowana - 17,3 kW,
Zasilanie - 380/400V,3+N, 50

WYPOSAŻENIE DODATKOWE (na odrębne zamówienie) :

  • zewnętrzny spryskiwacz do mycia komory pieca (kod 922171),
  • filtr przeciwtłuszczowy (kod 922178),
  • podstawa otwarta z prowadnicami na pojemniki GN (kod 922102+922106),
  • automatyczny zmiękczacz wody do pieca (kod 921305)

thumb_240314b.jpg

Chcesz być powiadamiany o nowościach
w naszym serwisie?


Zobacz promocje 2018

Promocja
Więcej…
 
ZANTEC - Technika dla Nowoczesnej Gastronomii layout by: RedInfo
Copyright by ZANTEC (c) 2006. Wszelkie Prawa Zastrzeżone.
układ strony | Wiadomości | promocje | serwis techniczny | kontakt